USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Росія завдала удару по готелю у Кривому Розі: Є загиблі та поранені

Рятувальники розбирають завали, де можуть бути люди
Кривий Ріг_1
Зруйнований російською ракетою готель у Кривому Розі
Джерело: МВС

Опівночі 27 серпня російські окупанти вдарили по готелю у Кривому Розі (Дніпропетровська область). Станом на ранок відомо про двох загиблих та п'ять поранених. Про це поінформували в МВС України.

Надзвичайники ДСНС врятували п'ятеро людей. У поліції повідомили, що 4-поверхова будівля готелю зазнала суттєвих руйнувань.

Глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак заявив, що у лікарні 43-річна жінка – важка. Госпіталізований і 37-річний чоловік. Він у стані середньої тяжкості. Ще три потерпілі оговтуватися будуть вдома.

"Пошуково-рятувальні роботи тривають, під завалами, ймовірно, залишаються ще дві людини. Пошкоджені шість магазинів, чотири багатоквартирні житлові будинки та вісім автомобілів", – зазначили в МВС.

Разом із рятувальниками на місці працюють верхолази та кінологи, людям також надають допомогу психологи. 

Керівник ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив, що поруч створено штаб допомоги, там видають будівельні матеріали та приймають заяви на матеріальну допомогу від міста, а також приймають заяви у Металургійному виконкомі за адресою просп. Миру, 42. Він додав, що всю ніч працювала аварійна бригада тролейбусного депо і на ранок рух тролейбусів відновлено.

Що цьому передувало

Ввечері 26 серпня військові попередили українців про загрозу застосування балістичного озброєння з окупованого Криму. Крім того, в цей час у повітряному просторі України вже перебували ворожі БпЛА. Через кілька хвилин після інформації про балістику у Кривому Розі Дніпропетровської області пролунали вибухи. Керівник ради оборони міста Олександр Вілкул повідомив про "погані новини". Пізніше він уточнив, що внаслідок російського удару загинули двоє людей.

Вчора, 26 серпня, починаючи зранку, росіяни влаштували одну з наймасованіших повітряних атак – по Україні запустили більше ніж сто ракет різного типу та понад сто ударних дронів. Загалом 15 областей постраждали внаслідок російської масованої атаки. Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. 

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід