Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

На підвищення не варто очікувати: Міністр Лісовий розповів, що буде із зарплатами вчителів

Причина – складна ситуація в держбюджеті
Вчитель
Джерело: відкриті джерела

В Україні вчителям поки що не варто розраховувати на підвищення своїх заробітних плат. Вся причина в тому, що нині в державному бюджеті виникла складна ситуація, бо ж переважна більшість коштів направлена на оборону нашої країни. Про таке сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

"Ми розробили певну концепцію підвищення заробітної плати, в кінцевих положеннях закону про освіту передбачено підвищення окладів до трьох мінімальних заробітних плат. Ми розуміємо, що означає гідний рівень зарплати, у тому числі і щоб спонукати вчителя до саморозвитку та професійного зростання. Але на сьогодні маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона надто складна", – цитує главу МОН "Укрінформ".

Лісовий додав, що "коли закінчиться війна, то буде змога реалізувати цю концепцію (щодо підвищення заробітних плат,  – ред.) у першу чергу". 

Додамо, Кабмін підготував Бюджетну декларацію на 2025–2027 роки. В ній пропонується відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, від яких залежать розміри соціальних виплат.

А от помічникам народних депутатів зарплату підвищили. Загалом народний депутат може мати до 31 помічника-консультанта. Водночас фонд оплати праці на всіх помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором, становить 88,4 тис. гривень на місяць у 2024 році. В липні його збільшили до 132,6 тис. гривень.

 
Читайте також:
Підвищення мінімальної зарплати на 100 гривень коштувало б для бюджету 5,3 млрд гривень, – Підласа
Уряд пропонує заморозити мінімальну зарплату та соціальні виплати у 2025 році
Через дефіцит фахівців роботодавці змушені підвищувати зарплати, – НБУ
В Україні запровадять принцип "воюй або працюй", – Шмигаль