Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Україні запровадять принцип "воюй або працюй", – Шмигаль

В країні багато людей працює "в тіні" і не сплачує податки в бюджет

Денис Шмигаль

Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Щоб вивести "із тіні" людей, які отримують зарплату "у конвертах" та не сплачують податки, уряд розглядає низку заходів за принципом "воюй або працюй". Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, Україна за час повномасштабного вторгнення втратила 3,5 мільйона робочих місць. У 2022 році втратили практично 30% економіки, ВВП. Щоб підтримувати військових, треба мати не менше ніж 10 мільйонів робочих місць, а наразі офіційно є менш як 8 мільйонів. Прем'єр додав, що в Україні наразі багато людей, які працюють "у тіні" та не сплачують податки, які сьогодні критично потрібні

"Принцип "воюй або працюй" – не новий. Його озвучував президент, ми всі з цим принципом згодні. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Люди мають або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює", – сказав він.

При цьому додав, що така схема передбачає низку заходів з детінізації, зокрема повернення українців з-за кордону, щоб ті працювали та сплачували податки в Україні.

Нагадаємо, Мінекономіки оцінює зростання валового внутрішнього продукту України (ВВП) у квітні 2024 року на рівні 4,3%, що дещо менше, ніж у березні (4,6%).

Водночас українські роботодавці вже зараз відчувають гострий дефіцит кадрів. Нещодавнє дослідження ринку праці в Україні, проведене Європейською Бізнес Асоціацією, підтверджує тенденцію до зростання проблеми дефіциту кадрів серед роботодавців. Згідно з отриманими даними, три чверті компаній в Україні відчувають цю проблему, що є значним зростанням порівняно з попереднім періодом, коли цей показник складав 55% восени 2023 року. 

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP