Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

На Хмельниччині жорстоко побили 15-річного студента. Омбудсман Лубінець відреагував

Нині постраждалий хлопець перебуває у лікарні, йому видалили селезінку
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Хмельницькій області 15-річний учень одного з професійних училищ потрапив до реанімації після побиття його іншим студентом. На інцидент відреагував уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, який звернувся до низки держорганів для зʼясування обставин.

Бійка між двома студентами сталася ще 2 жовтня в одному з гуртожитків близько 23-ї години. Між юнаками 17 та 15 років виник конфлікт, в ході якого старший хлопець побив молодшого, внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні.

За фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження. Всіх учасників та свідків конфлікту встановили та допитали.

Разом з тим, за словами Лубінця, з'ясувалося, що навчальний заклад, де вчиться потерпілий, не має власного гуртожитку.

Тож на підставі договірних відносин користується приміщенням іншого гуртожитку, де й трапився інцидент.

"Відтак саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну в гуртожитку. Відомо, що чергування працівників у гуртожитку триває відповідно до графіка з 18:00 до 22:00, а побиття одним учнем іншого сталося близько 23:00", – зауважив омбудсман. 

Нині постраждалий хлопець перебуває у лікарні, йому видалили селезінку.

Лубінець додав, що крім правоохоронців також звернувся до Міністерства освіти і науки України щодо проведення службового розслідування стосовно недбалості працівників училища, які не забезпечили належного рівня безпеки учня.

"Скерував запит і до Національної соціальної сервісної служби України з проханням вжити невідкладних заходів реагування. Сподіваюся на неупереджене розслідування та притягнення винних до відповідальності", – наголосив уповноважений.

До речі, нещодавно правоохоронці повідомили про підозру 47-річній виховательці навчально-реабілітаційного центру на Львівщині, яка била дітей і називала "скотинякою". Їй інкримінують умисне нанесення побоїв та вчинення інших насильницьких дій неповнолітній.

Читайте також:
У Черкасах біля собору побилися віряни УПЦ МП й ПЦУ
На Харківщині чоловік два роки ґвалтував малолітніх доньок
Фейкова інвалідність для військовозобов’язаних: Лікарі на Хмельниччині незаконно заробили майже 8 млн гривень
Депутатку Хмельницької міськради, у якої знайшли півтора мільйона незадекларованих доларів, арештовано на два місяці