Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Мінцифра має намір впровадити ШІ в роботу держави, – Федоров

Глава відомства стверджує, що штучний інтелект і автоматизація – це якраз той напрям, який нині для України в пріоритеті
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Міністерство цифрової трансформації розробляє політику для інтеграції штучного інтелекту (ШІ) в державні процеси. Про це розповів віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кожен напрям має свої проєкти, які варто формувати.

"Окремий напрям, який узагалі зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми дбаємо, де формуємо політику, – це буде, звісно, штучний інтелект", – прокоментував Федоров.

Водночас додав, що Україна не повинна пропустити цей тренд у світі, а стати центром. Оскільки так з'явиться можливість обігнати інші цифрові уряди, стверджує Федоров.

Посадовець також зазначив, що Україна за п'ять років піднялася зі 102-го місця у світі на п'яте. Однак, запевняє він, країні потрібно на перше місце.

"Штучний інтелект і автоматизація – це якраз той напрям, який зараз для нас пріоритетний", – наголосив глава Мінцифри.

Для цього представники відомства проводитимуть зустрічі з усіма провідними ІТ-компаніями України, обговорюватимуть, що можна зробити в цьому напрямі і як залучити компанії.

Новини за темою: Кабмін дозволив використовувати ШІ в "Дії"

Нагадаємо, ще у квітні Міністерство цифрової трансформації України розробило "Білу книгу", де в подробицях описана стратегія регулювання штучного інтелекту в Україні. Документ тривалий час був непублічний. І причиною цього називали вміст "книги", який може змінитися після переговорів уряду з Єврокомісією. 

"Біла книга" позиціюється як перший документ, який детально описує стратегію регулювання штучного інтелекту в Україні. У червні Мінцифра презентувала його загалу.

Читайте також:
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини
СБУ затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував удари по Вінниччині і Сумщині
Україна, ймовірно, виробляє стільки ж САУ, скільки всі країни ЄС разом узяті, – Defense Express
Україну накрила пилова буря з Каспію. МОЗ дає рекомендації як діяти при погіршеній якості повітря