Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Метро на Виноградар будуватиме компанія "Автострада", яка готова розпочати роботи за свої кошти

Ця компанія ще не займалася будівництвом метро, але спеціалізується на ринку автодоріг
Будівельні роботи між станціями київського метро
Джерело: Facebook: Максим Шкіль

Компанія "Автострада" стала переможцем тендера на будівництво метро на Виноградар. Про це у Facebook заявив власник компанії Максим Шкіль.

Він повідомив, що роботи планують розпочати до надходження авансу за рахунок власних обігових коштів. Однак спочатку проведуть детальний аналіз стану виконаних робіт, зіставлять фактично виконані обсяги і ті, які потрібно виконати відповідно до наявних проєктів, і проведуть необхідні коригування.

Варто зазначити, що раніше компанія не мала досвіду будівництва метро, але планувала вийти на ринок кілька років і, відповідно, готувалася, зокрема має свій проєктний інститут.

"Ставимо перед собою завдання, щоб за умови належного фінансування вийти у 2025 році на повний темп роботи в цілодобовому режимі на всіх ділянках будівництва. Загалом плануємо задіяти понад 4000 працівників", – написав Шкіль.

Він додав, що загальна сума інвестицій у проєкт становитиме понад 50 млн доларів США. Зокрема, компанія планує законтрактувати необхідне обладнання на суму більш ніж 30 млн доларів США і має намір залучити кредитні кошти.

Як відомо, вартість будівництва оцінена майже в 14 млрд гривень, а завершити роботи мають до 30 грудня 2026 року. Хоча дату відкриття метро неодноразово переносили. Приміром, у червні 2021 року мер Києва Віталій Кличко переконував, що до кінця 2021-го поїзди вже поїдуть на Виноградар. Однак на початку вересня "Київметробуд" попросив перенести термін закінчення першої черги будівництва на 2023 рік.

У лютому 2023 року "Київметробуд" відновлював будівництво ділянки метро зі станції "Сирець" до житлового масиву "Виноградар". А в грудні 2023 року КП "Київський метрополітен" у судовому порядку розірвало договір з АТ "Київметробуд". Причина припинення дії договору – незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт.

Уже в січні 2024-го стало відомо, що Київметрополітен обиратиме іншого підрядника для будівництва метро на Виноградарі, а підрядник, з яким розірвали договір, не зможе брати участі у конкурсі.

Читайте також:
Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера
З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон