Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Масштабну агентурну мережу ФСБ, до якої входили обласні чиновники, розкрили в Україні

Під час операції СБУ було затримано дев'ять російських агентів
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила агентурну мережу ФСБ, яка готувала повітряні атаки по регіонах України. Пособників Кремля затримали в різних містах країни, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, унаслідок операції затримано дев'ять агентів у Дніпрі, Запоріжжі та Сумах, а також у Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Як з'ясували у Службі безпеки України, фігуранти діяли окремо задля конспірації, проте всі "нитки" сходилися на одному співробітнику ФСБ.

Новини за темою: СБУ шукає двох керівників "Оленівської колонії", які причетні до теракту, їм повідомили про підозру

Ба більше, до складу ворожої групи, як зазначають у спецслужбі, входили дві посадовиці. Одна з них – чиновниця Дніпровської міської ради, інша – керівниця відділу в Південній міськраді на Одещині.

"Вони встановлювали локації ППО та ключових електропідстанцій для корекції російських обстрілів по території обох регіонів", – розповіли там.

Також серед російських агентів були два менеджери та студент університету, які фіксували рух ешелонів ЗСУ в напрямку Східного фронту.

Слідчі з'ясували, що російські спецслужби вийшли на агентів, оскільки ті активно коментували в чатах прокремлівських Телеграм-каналів. У підсумку фсбшники дистанційно завербували зрадників.

У фігурантів уже провели обшуки, під час яких було вилучено телефони з підтвердженнями роботи на РФ. Зараз їм виписано підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала блогера та його спільників, які працювали над дискредитацією ЗСУ. Зокрема виступали проти мобілізації в Україні.

Також ми писали, що у Вінницькій області 17-річний юнак за завданням ФСБ намагався спалити ТЦК. Хлопця затримали на гарячому після того як він жбурнув пляшку з коктейлем Молотова у стіну військкомату і зафіксував це на відео.

 

Читайте також:
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту