Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Крим стає пасткою для окупантів

Ізоляція Криму дозволила б відтіснити російські сили від південної України
Джерело: відкриті джерела

Тимчасово окупований Крим стає для росіян смертельною пасткою. Про це пише The Economist.

Зазначається, що Україна може вразити будь-яку ціль на півострові за допомогою далекобійних ракет ATACMS.

"Крим – слабке місце для Росії. Їй занадто багато чого потрібно захищати, і для України це найкращий спосіб чинити реальний тиск на Путіна, щоб домогтися поступок у майбутньому", – йдеться в матеріалі.

Колишній радник Міністерства оборони Німеччини Ніко Ланге каже, що ізоляція Криму дозволила б відтіснити російські сили від південної України.

Зазначається, що союзники по НАТО надають Україні супутникову та повітряну розвідки, що більше не дає окупантам заховатись у Криму.

Також Україна використовує дрони-пастки, щоб змусити окупантів увімкнути свої радари і розкрити позиції. Дані негайно передаються стартовим розрахункам ATACMS, які завдають ударів протягом шести хвилин.

Російська ППО також вразлива для диверсій з боку українських спецпризначенців, які діють на території Криму.

Раніше начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі TAK TV заявив, що Крим демілітаризований в контексті крилатих ракет.

Зокрема, у Головному управлінні розвідки нагадали, що лише з початку 2024 року спецпідрозділ Group 13 за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже знищив ракетний корабель "Івановець", великий десантний корабель "Цезар Куніков" корвет "Сергій Котов" швидкісний патрульний катер "Манґуст".

А 30 травня спецпідрозділ Головного управління Міністерства оборони України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вкотре результативно атакував корабельно-катерний склад РФ в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід