Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування

Голоси розділилися майже порівну, однак більшість підтримала Камалу Гарріс
Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

У США провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віце-президентка США випередила колишнього главу держави на 2%. Про це повідомляє Reuters.

Це опитування провели 22 – 23 липня - після національного з'їзду Республіканської партії США, на якому Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти, та після оголошення Байдена про вихід з президентських перегонів та підтримки Гарріс.

Що цьому передувало

Президент США Джо Байден заявив, що знімається з виборчих перегонів і не братиме участі у виборах президента. Байден підтримує Камалу Гарріс як кандидатку в президенти від демократів.

Колишній президент США Дональд Трамп описав Байдена як "найгіршого єдиного президента в історії нашої країни". При цьому Трамп сказав, що вважає, що віце-президента Камалу Гарріс буде легше перемогти, ніж Байдена.

Після зняття чинного президента Сполучених Штатів Америки Джо Байденом своєї кандидатури у виборчих перегонах віцепрезидентка США Камала Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому