Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Ізраїль авіаударом по Лівану ліквідував ще одного командира ХАМАСу

Убитий Самер Махмуд аль-Хаджа був старшим командиром угруповання
Наслідки війни між ХАМАСом та Ізраїлем
Джерело: відкриті джерела

Ізраїльська армія завдала чергового удару по Лівану, внаслідок якого ліквідували старшого командира угруповання ХАМАС у Лівані Самера Махмуда аль-Хаджа. Про це йдеться в повідомленні ЦАХАЛу.

Згідно з повідомленням, бойовик був ліквідований авіаударом по району Сидона в Лівані, який розташований за 60 кілометрів від кордону між державами.

В Армії Ізраїлю розповіли, що командир ХАМАСу відповідав за підготовку терористичних атак і запуск ракет із Лівану в бік ізраїльської території. Крім того, Самер був командиром військових сил у таборі Айн аль-Хільва поблизу Сидона і відповідав за вербування і підготовку терористів для нападу на Ізраїль.

Новини за темою: Співробітники ООН могли бути причетними до нападу ХАМАС на Ізраїль торік у жовтні

Ситуація на Близькому Сході

Як відомо, раніше ізраїльські війська вбили в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганію. У відповідь на це верховний лідер Ірану Алі Хаменеї наказав відповісти Ізраїлю.

ЗМІ повідомляли, що Тегеран розглядає як один із варіантів комбіновану атаку дронів і ракет на військові цілі поблизу Тель-Авіва і Хайфи, але спробує уникати ударів по цивільних цілях.

Через загрозу нападу Ірану на Ізраїль США збираються розгорнути на Близькому Сході додаткові сили. Зокрема Штати посилюють протиповітряну оборону у регіоні і заявлять лише про оборонні наміри.

Також Сполучені Штати Америки відправили свої винищувачі F/A-18 на військову базу Близького Сходу. Таким чином, Америка готується до захисту Ізраїлю.

Проте, як писало видання Politico з посиланням на американських посадовців, Іран, можливо, передумає здійснювати масовану атаку на Ізраїль. Причиною цьому, ймовірно, є переконання західних союзників.

Читайте також:
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених
Журналісти виявили у родичів деяких нардепів елітну нерухомість, куплену під час війни