Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном

У Зеленського порадили Карлсону "уважніше перевіряти свої джерела в ФСБ"
Такер Карлсон, американський журналіст
Джерело: відкриті джерела

4 липня американський журналіст Такер Карлсон заявив, що нібито отримав дозвіл на інтерв'ю з президентом України. За його словами, спроби тривали два роки й особливо інтенсивно після зимового інтерв'ю з диктатором Володимир Путіним. Він додав, що його ініціатива пов'язана з тим, щоб дати американцям "необхідну інформацію про конфлікт". У пресслужбі глави держави відреагували на "анонс" інтерв'ю із Зеленським.

"Здається, ми отримали інтерв'ю Зеленського. Ми намагалися два роки, і особливо інтенсивно після інтерв'ю з Путіним у лютому. Суть полягає в тому, щоб надати американцям вкрай необхідну інформацію про конфлікт, який повністю змінює позицію їхньої країни у світі", – написав журналіст.

Коли саме з'явиться матеріал – Карлсон не уточнює, проте висловлює сподівання, що "скоро". 

Карлсону слід перевірити джерела в ФСБ, – пресслужба Зеленського

Скандального американського журналіста Такера Карлсона немає в графіку президента Володимира Зеленського, повідомив речник глави держави Сергій Никифоров.

"Пану Такеру Карлсону варто уважніше перевіряти свої джерела в ФСБ. У президента України зовсім інший графік, і Такера Карлсона там немає", – повідомив він.

Чому Такера Карлсона вважають скандальним журналістом

Карлсон – ультраконсерватор та прихильник різних теорій змов. Він підтримує Республіканську партію та особисто Дональда Трампа. Виступає проти абортів, фемінізму, ЛГБТ та мігрантів. Він також проти участі США у міжнародних конфліктах. 9 лютого 2024 року Такер Карлсон випустив інтерв'ю з Путіним.

Як й очікувалось, Путін виправдовувався щодо повномасштабного вторгнення на територію України. Зокрема він поділився "фантазіями" про те, що Польща нібито спровокувала Адольфа Гітлера, оскільки нібито була "незговірливою". Зокрема пізніше Карлсон висміяв слова диктатора щодо так званої "денацифікації".

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни