Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Головою НКРЕКП став ексзаступник міністра енергетики Юрій Власенко

Його обрали шляхом таємного голосування
Юрій Власенко
Джерело: відкриті джерела

Ексзаступник міністра енергетики Юрій Власенко став новим очільником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Його обрали члени комісії під час закритого засідання шляхом таємного голосування.

Передісторія

30 липня Кабінет міністрів звільнив з посади голови Державної інспекції енергетичного нагляду Руслана Слободяна. Його обов’язки тимчасово виконував Анатолій Замулко.

А Юрія Власенка було звільнено з посади першого заступника міністра енергетики. Його призначили на посаду члена Нацкомісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відповідно до закону про НКРЕКП, голову комісії обирають її члени шляхом таємного голосування строком на два роки. Одна й та сама особа не може бути обрана головою на два строки поспіль. Повноваження голови можуть бути припинені достроково у трьох випадках: у разі дострокового припинення повноважень як члена регулятора за заявою про складення повноважень голови, а також за результатами голосування, проведеного на вимогу щонайменше чотирьох членів регулятора.

У разі закінчення строку, на який обрано голову регулятора, або дострокового припинення його повноважень, голосування з обрання голови проводиться в 10-денний строк із дня припинення повноважень.

Що відомо про Власенка?

Юрій Власенко має досвід роботи в енергетичній галузі більше ніж 20 років. Зокрема, працював на різних посадах в Комісії з регулювання електроенергетики та в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

З травня 2021-го по липень 2024 року працював першим заступником міністра енергетики України.

ЗМІ зазначають, що Власенко на 100% людина діючого міністра енергетики Германа Галущенка. А це означає, що тепер Галущенко контролюватиме всю енергетичну галузь, окрім "Укренерго".

Читайте також:
Не тільки без світла по 12 годин взимку, а й, можливо, без газу, – прогноз експерта на зиму-2024/2025
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС