Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС

О 8:58 були відключені енергоблоки №1, 3 та 4 Рівненської АЕС
Рівненська АЕС
Джерело: відкриті джерела

Під час останньої масованої російської атаки на енергосистему України 26 серпня чотири енергоблоки АЕС були тимчасово від’єднані від мережі. Про це йдеться у документі, опублікованому на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

Зокрема о 8:58 були відключені енергоблоки №1, 3 та 4 Рівненської АЕС.

Крім того, через перепади в енергосистемі о 17:10 від мережі було відключено енергоблок №3 Південноукраїнської атомної електростанції. Водночас о 9:05 енергоблоки цієї станції знизили потужність до загального рівня 1800 МВт.

У МАГАТЕ зазначили, що РФ продовжує навмисно націлюватися на енергетичну інфраструктуру України, маючи намір порушити роботу АЕС країни, які забезпечують більшу частину електроенергії в Україні.

"Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об’єктів в Україні та безпеки мільйонів людей", – йдеться у заяві.

Атака на енергосистему

Нагадаємо, 28 серпня РФ випустила по Україні щонайменше 127 ракет та 109 дронів. Знову було атаковано енергетику. У тому числі Київську ГЕС. Там спалахнула пожежа.

Потужність Київської ГЕС становить приблизно 440 МВт. Завдяки цьому також покривали пікові навантаження в енергосистемі країни.

Загалом Україна втратила понад 40% генерації. Зокрема теплова генерація втратила більше ніж 80%. Варто зауважити, що енергосистему балансувала теплова генерація і гідроенергетика.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP