Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Голові АМКУ Павлу Кириленку повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 56 млн гривень

Будучи керівником Донецької ОВА, Кириленко набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль
Павло Кириленко
Джерело: відкриті джерела

Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили голові Антимонопольного комітету України, ексочільнику Донецької ОВА Павлу Кириленку про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень та декларуванні недостовірної інформації. Про це поінформували в пресслужбі НАБУ.

Слідство з'ясувало, що у 2020–2023 Кириленко, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль. І зареєстрував майно на родичів своєї дружини.

Серед такого майна є:

  • сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м;
  • будинок під Києвом площею понад 220 кв. м;
  • два гаражних бокси;
  • шість паркомісць;
  • три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м;
    автомобіль BMW Х3.

"Різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн гривень. Також він не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020-й, 2021-й, 2022-й та 2023 роки", – йдеться в дописі.

В Нацбюро нагадали, що розслідування розпочали після оприлюднення журналістського розслідування "Радіо Свобода" щодо майна Кириленка.

Справа Кириленка

Трішки контексту. 6 березня Верховна Рада призначила Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету України. До цього він обіймав посаду голови Донецької обласної військової адміністрації.

21 березня "Схеми" опублікували розслідування, згідно з яким сім'я Павла Кириленка протягом 2020–2023 років придбала нерухомості та автомобілів на суму понад 70 мільйонів гривень.

А 25 березня САП і НАБУ розпочали кримінальне провадження проти голови Антимонопольного комітету за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Вже 1 квітня Павло Кириленко після розслідування журналістів "Схем" задекларував квартиру на 200 квадратів у Києві, у якій мешкає разом із сім'єю. Зазначалося, що тоді йшлося про чотирикімнатну квартиру на 200 квадратних метрів. Як з'ясувалося, її вартість становить 6,2 мільйона гривень.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі