Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Словаччина позбавила тимчасового захисту соратника Медведчука Марчевського

Марчевський отримав тимчасовий захист у Словаччині на початку цього року після втрати такого ж статусу в Чехії
Артем Марчевський
Джерело: відкриті джерела

Словаччина відкликала захист для соратника екснардепа Віктора Медведчука, ексгенпродюсеру каналу "112 Україна" та українсько-ізраїльського громадянина Артема Марчевського. Про це пише Reuters із посиланням на Міністерство внутрішніх справ Словаччини.

"Скасуванню тимчасового захисту передувало вивчення фактів, які відповідали умовам його скасування", – йдеться в повідомленні. 

При цьому не вказуються більше ніякі подробиці.

Зазначається, що Марчевський отримав тимчасовий захист у Словаччині на початку цього року після втрати такого ж статусу в Чехії.

У березні 2024 року чеські розвідслужби заявили, що Марчевський керував зареєстрованим у Чехії сайтом Voice of Europe, який використовували для поширення антиукраїнської пропаганди та дезінформації. Після перевірки словацька влада в липні скасувала його захист.

Що відомо про Марчевського

За даними руху "Чесно", у 2015 році Артем Марчевський брав участь у виборах до Київської міськради по 47-му виборчому окрузі від партії "Право народу".

15 березня 2021 року Артем Марчевський був зареєстрований кандидатом на проміжних виборах у Верховну Раду, проте 16 числа на окрузі №50 він зняв свою кандидатуру.

4 лютого 2021-го нині заборонена в Україні партія "ОПЗЖ" висунула Марчевського кандидатом на довибори до парламенту у 50-му окрузі. Зареєстрований як кандидат у ЦВК 19 лютого 2021 року.

При цьому Марчевський уже балотувався від "ОПЗЖ" на парламентських виборах 2019 року в окрузі №60 (центр у Волновасі) на Донеччині.

Генеральний продюсер телеканалу "112 Україна". На момент балотування до ВР продовжував обіймати цю посаду.

Читайте також:
В Ірландії зменшилася кількість українських біженців, які проживають в державних помешканнях, десятки центрів закривають
Зеленський просив країни Заходу повернути українських чоловіків, але ті йому відмовили, – ЗМІ
Українська компанія запускає виробництво БпЛА в Словаччині
У Польщі 77% новостворених підприємств належать українцям