Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Два військових аеродроми в Криму вже залишились без літаків, – ВМС

В окупантів є шанс зберегти ті літаки, які ще цілі, але за умови, що вони будуть не в Криму
Джерело: відкриті джерела

В тимчасово окупованому Криму залишилось п'ять військових аеродромів. Два з них – вже без літаків. Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі "Київ 24".

Він сказав, що в окупантів є шанс зберегти ті літаки, які ще цілі, але за умови, що вони будуть не в Криму.

"Ці літаки можна було б перебазувати на материк, але для того, щоб забезпечувати їх тим самим пальним і рештою необхідного, треба мати відповідну логістику", – додав речник ВМС.

Удари по Криму

З початку року українська армія активніше завдає ударів по тилових позиціях росіян у Криму. Зокрема один із наймасштабніших нальотів був 23 березня, коли ЗСУ атакували Севастополь і знищили ворожі кораблі та іншу не менш цінну інфраструктуру росіян.

Однак плани України на Крим складаються не тільки з ударів по військових об'єктах, а й стратегічних. Наприклад, як писало видання The Guardian з посиланням на представника української розвідки, Україна планує знищити Кримський міст, що з'єднує тимчасово окупований Крим з Росією, у першій половині цього року.

А головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський додав, що в України є план повернення тимчасово окупованого росіянами Криму.

Читайте також:
Нацбанк вирішив зберегти облікову ставку на рівні 13%
З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року