Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

До кінця 2025 року можуть розмінувати правобережну частину Херсонщини, – Прокудін

Наразі вдалося розмінувати 53% території

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

На правобережній частині Херсонської області вже розміновано 53% території – понад 365 тисяч гектарів. А все правобережжя можуть розмінувати до кінця 2025 року, розповів в ефірі телемарафону голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Посадовець повідомив, що близько тисячі саперів щодня обстежують регіон. І вже виявили та знищили понад 203 тисячі вибухонебезпечних предметів.

"Маємо дуже великі темпи. І з такими темпами й з безпековою ситуацією до кінця 2025 року закінчимо з розмінуванням правобережної частини Херсонської області. Сапери вже обстежили понад 365 тисяч гектарів території, це переважно поля – 65%, 331 тисяча гектарів", – прокоментував Прокудін.

В ОВА зараз працюють над питанням збільшення кількості саперів. Цей процес розпочали на базі обласної аварійно-рятувальної служби. Тож розглядають кілька варіантів – створення на базі тероборони батальйону для розмінування та формування мінізагонів для виконання цих робіт.

"Далі подивимося, як цей пілотний проєкт покаже свою ефективність", – спрогнозував очільник області.

Новини за темою: Україна щороку втрачає понад 11 млрд доларів через заміновані території, – дослідження

Варто додати, що станом на липень на звільнених територіях Херсонської області проживали 168 тисяч людей. А в серпні в регіоні було деокуповано 228 населених пунктів – це на правому березі Дніпра.

Прокудін говорив, що з вищевказаної кількості людей – ця цифра є третиною від населення, яке жило в області до початку повномасштабного вторгнення. І це не враховуючи лівий берег.

Читайте також:
Україна щороку втрачає понад 11 млрд доларів через заміновані території, – дослідження
Посадовець Херсонської ОВА закупив для військових неякісний одяг і завдав збитків державі на 21 млн гривень
Майже 70% території Херсонської області окуповано, – очільник регіону
Можна сказати, що заповідника "Асканія-Нова" більше немає, – Прокудін