Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Посадовець Херсонської ОВА закупив для військових неякісний одяг і завдав збитків державі на 21 млн гривень

Йому виписали підозру у службовій недбалості з тяжкими наслідками державним інтересам
Джерело: ДБР

У Херсонській області директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи закупив для військових неякісний одяг, чим завдав державі збитків на 21 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як з'ясувало слідство, Херсонська ОВА оголосила тендер на закупівлю одягу для військових. Цей тендер за змовою постачальників із чиновником департаменту виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

"Ділки купували дешевий неякісний одяг без належних сертифікатів про відповідність вимогам Міноборони України. Товар лише візуально був схожий на військовий. Таким чином державі було завдано збитків на понад 21 млн гривень", – розповіли в ДБР.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам. Тепер йому загрожує позбавлення волі до п'яти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили схему привласнення коштів на оборонному контракті. Двом посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам повідомили про підозру.

Також ми писали, що колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук. Сума завданих збитків державі становить понад 17 мільйонів гривень.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах