Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Чотирьох суддів Київського апеляційного суду відсторонили від розгляду справ

Вказаних суддів обвинувачують в одержанні 35 тисяч доларів хабаря за ухвалення рішення про зняття арешту з двох літаків у справі екскерівника "Мотор-Січі" Богуслаєва
Засідання суду
Джерело: скріншот

Вища рада правосуддя відсторонила від розгляду судових справ суддів Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна, Юрія Сливу, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного. Про це інформує журналіст Олег Новіков.

"Відсторонення триватиме до кінця розгляду справи суддів по суті або до закриття провадження", – йдеться в повідомленні. 

У чому обвинувачують суддів?

Вказаних суддів обвинувачують в одержанні 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за ухвалення рішення про зняття арешту з двох літаків у справі колишнього керівника "Мотор-Січі" В'ячеслава Богуслаєва.

Водночас українські силовики підозрюють Богуслаєва у колабораційній діяльності та роботі на Росію. Один з епізодів по ньому – це блокування поставок бойового гелікоптера Мі-2 для української розвідки у квітні минулого року.

Журналістам вдалося верифікувати записи телефонних розмов Богуслаєва, які свідчать про це. На записах зокрема ще керівник "Мотор Січ" у квітні 2022-го роздає практичні вказівки підлеглим та блокує передачу гелікоптера. Наказував розібрати гелікоптер на запчастини та приховати документи, необхідні для його експлуатації.

Також відомо, що стратегічне підприємство "Мотор Січ" під керівництвом Богуслаєва продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану. Йшлося про авіаційні двигуни АІ-9 та ТВ3-117. Такі моделі встановлюють як на невеликі транспортні літаки, так і на військові гелікоптери, зокрема типу Ка-52, що використовує Росія у війні проти України.

Згодом ВАКС дозволив конфіскувати майно Богуслаєва. А підсанкційний бізнесмен нині перебуває у СІЗО за низкою обвинувачень.

Читайте також:
Київ переплатив 160 млн грн за доставку вагонів з Польщі
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті
Найтеплішим за останні понад 140 років виявився цьогорічний вересень у Києві
Найважче з підготовкою до опалювального сезону в Києві, Одесі й Харкові