Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський

Америка не хоче дратувати диктатора Путіна, вважає український президент
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки на сьогодні не підтримують вступ України до НАТО, щоб не дратувати лідера РФ Володимира Путіна. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

Він зазначив, що вступ Києва до альянсу сьогодні не підтримується ні чинним президентом Джо Байденом, ні кандидатом у президенти США Дональдом Трампом.

"Ми розуміємо, що Білий дім не готовий дати нам запрошення. Вони говорять про це відкрито. Про це говорить президент Байден. А Трамп каже, що якби не НАТО, то і війна могла б не початися. Ми з вами чуємо думки двох партій. І це говорить про те, що всі не бачать сьогодні Україну в НАТО. На жаль", – сказав він.

Водночас сам Зеленський не підтримує таку американську політику і вважає її шляхом назад. На його думку, така обережна політика схожа на "кроки сапера на мінному полі", а не на політику світових лідерів.

Новини за темою: Новим генсеком НАТО стає прем’єр Нідерландів Марк Рютте

Президент України наголосив, що якщо Америка боїться дратувати Путіна, то нехай надасть ту зброю, яка здатна захистити Україну.

Раніше віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповідала, що Сполучені Штати та Німеччина досі не підтримують запрошення України до Північноатлантичного альянсу.

Та й сам Байден заявляв, що мир в Україні означає гарантування того, що Росія ніколи не зможе її окупувати. Однак для цього членство України в НАТО не обов'язкове.

Попри це міністри оборони країн військово-політичного блоку ухвалили план, у якому прописано розширення підтримки України.

Згідно з цим рішенням, альянс керуватиме координацією безпекової допомоги та навчань. Також у майбутньому НАТО візьме на себе міжнародну координацію поставок зброї та тренувань для Збройних сил України.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО