Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

На Київщині в одному з навчальних закладів побудували укриття, яке не відповідало нормам: На нього виділили 3 млн грн

Директор освітнього закладу отримав підозру
Укриття
Джерело: Бюро економічної безпеки України

У Вишгороді, що на Київщині побудували укриття для одного з навчальних закладів вартістю в понад 3 млн грн. Але така "благородна справа" була швидше задля власного гаманця, бо ж укриття не відповідало нормам. Тепер директора школи, котрий поставив свій підпис на акті виконаних робіт, отримав підозру від БЕБ, кажуть у відомстві.

В Бюро економічної безпеки з'ясували, що навчальний заклад хотів мати найпростіше укриття, яке б вміщувало сотню осіб. Знайшли підрядників, котріб це зробили. А з місцевого бюджету виділили понад 3 млн гривень.

"Під час виконання робіт підрядна організація збудувала укриття, яке не відповідало заявленому в тендерній документації класу згідно з державними будівельними нормами та технічною специфікацією.  Однак директор освітнього закладу підписав акти виконаних робіт, в результаті чого було безпідставно перераховано бюджетні кошти підрядній організації в сумі понад 3 млн грн", - констатують в БЕБ.

Директору навчального закладу повідомили про підозру. Керманичу освітнього закладу може загрожувати до шести років в'язниці.

Досудове розслідування продовжується.

Новини за темою: У Києві викрили злочинну групу, яка заволоділа будівлями і укриттями держпідприємства

Зазначимо, нещодавно в столиці викрили підприємство, яке не відповідало кваліфікаційним вимогам щодо переможця публічної закупівлі. А в цієї фірми управління освіти одного з районів Києва хотіло замовити будівництво сховища. Детективи БЕБ розповідали, що цінова пропозиція тендеру на будівництво робіт сягала 95,2 млн гривень. 

Також у Києві прокурори разом з поліцією розслідують ще одне кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, які виділяли на ремонт та облаштування укриттів і споруд цивільного захисту.

Ще один скандал щодо будівництва укриття в закладі освіти був в Одесі. Тоді правоохоронці виявили порушення під час проведення тендеру на будівництво.

Виявилося, що з державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн гривень. Але у виконавця робіт було відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації.

Читайте також:
ЗСУ отримали понад 3,5 тис. комплектуючих до ППО та артилерії, які вилучили з підпільних складів на Київщині
Укриття у столиці за 95 млн гривень: Фірма, якій хотіли довірити будівництво, надала недостовірні дані
"Щоб уникнути маніпуляцій". "Укренерго" скасовує тендер на кондиціонери вартістю понад пів мільйона гривень
“Укренерго” оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів, попри те що через них росте дефіцит електроенергії