USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

НАТО узгодило план посилення допомоги України

У координаційну роботу буде залучено близько 700 персоналу з країн-членів НАТО та партнерів
україна Нато

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Міністри оборони країн НАТО ухвалили план, у якому прописане розширення підтримки України. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Документ ухвалили письмовою процедурою у кулуарах зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, його оприлюднять після офіційного затвердження міністрами.

Згідно з цим рішенням, Альянс керуватиме координацією безпекової допомоги та навчань. Також у майбутньому НАТО візьме на себе міжнародну координацію поставок зброї та тренувань для Збройних сил України.

Також НАТО буде контролювати підготовку військовослужбовців ЗСУ у навчальних центрах союзників, підтримуватиме Україну шляхом планування та координації пожертвувань, керуватиме транспортуванням та ремонтом техніки, і надаватиме підтримку для довготермінового розвитку ЗСУ.

"Ці зусилля спрямовані на те, щоб НАТО не стала стороною конфлікту, але вони посилять нашу підтримку Україні у відстоюванні її права на самооборону", – заявив генсек.

До плану мають намір залучити майже 700 співробітників НАТО та країн-партнерів.

Столтенберг схвалив рішення партнерів дозволити Україні бити по Росії західною зброєю

Більше того, нещодавно Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні бити по Росії західною зброєю. Адже країна має захищатися від російської агресії і право на самооборону дозволяє завдати ударів по цілях на території агресора.

Генеральний секретар блоку нагадав, що слід пам’ятати, що зараз триває військова агресія і це грубе порушення міжнародного права. А згідно з міжнародним правом самооборона є легітимною. Тож з "огляду на те, що робить Україна, – вони захищаються самі", сказав він.

Тому привітав рішення партнерів дозволити Україні використовувати надану західну зброю для ударів по РФ для захисту Харкова. Столтенберг ще раз зауважив, що Україна повинна мати змогу захищатися.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом