Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

10 тис. доларів за роботу з бронюванням від призову: У Києві кандидата наук спіймали на хабарі

Чоловіка затримали одразу після одержання неправомірної вигоди
Чоловік мав посприяти в оформленні на роботу до організації, яка займається розмінуванням
Джерело: Нацполіція

У Києві викрили кандидата наук одного з вищих навчальних закладі, який за 10 тис. доларів допомагав влаштуватись на роботу, яка надає бронь від призову до ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Слідство встановило, що фігурант обіцяв чоловіку мобілізаційного віку за 10 000 доларів працевлаштувати його до організації, яка спеціалізується у сфері розмінування. Її учасникам надається бронювання від мобілізації до лав ЗСУ та можливість службових відряджень за кордон.

"Чоловік мав посприяти в оформленні на роботу до організації, яка займається розмінуванням. Це б надавало змогу отримати бронь та уникнути мобілізації. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за зловживання впливом", – йдеться в публікації.

Кандидата наук затримали одразу після одержання неправомірної вигоди – 10 000 доларів.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці провели 48 санкціонованих обшуків на Рівненщині за фактом організації схеми ухилення від мобілізації. Під час обшуків вилучили понад 14 млн гривень, документацію, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку тощо.

Як виявилось, організувала таку схему 50-річна жителька Рівненського району разом зі своїм двома знайомими. До "справи" жінки залучили медичних працівників, серед яких – посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру. Коштувала така послуга майже 17 тис. доларів.

Читайте також:
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера
Вчилися ліквідовувати наслідки ракетних ударів по хімічно-небезпечних об'єктах та багатоповерхівках: В Україні провели масштабні навчання
Штрафи від ТЦК: Суди розглянули більше ніж 300 справ