USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

ЗСУ знайшли спосіб бити по тилу росіян, шо підтверджують вибухи в Маріуполі, – NYT

В іноземних ЗМІ фіксують приємну для українців тенденцію
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Схоже на те, що Україна посилила атаки на позиції росіян в тилу окупованої ними території. Про це пише видання The New York Times

У виданні звертають увагу на повідомлення про вибухи в Маріуполі та в інших окупованих частинах України, які сталися в ніч на середу. І наголошують, що йдеться про райони, які знаходяться за межами відомої дальності ракетних комплексів HIMARS, які є на озброєнні України.

"Це не перший випадок, коли повідомлялося про вибухи глибоко в тилу ворога, але вони викликали питання про те, як Київ міг націлитися на позиції Росії на такій відстані", – зазначають у ЗМІ. 

І нагадують, що ЗСУ у минулому використовували безпілотники, спеціальних операторів БПЛА, які працювали в тилу ворога, а також широку мережу партизанів.

Що ж зараз? 

У окупованому росіянами Маріуполі, за даними представників легітимної української влади, пролунало щонайменше 11 вибухів.

Саме місто перетворене росіянами на важливий гарнізон, оскільки вважалося, що воно знаходиться поза зоною дії HIMARS.

Кількість ударів, їхні цілі та наслідки для російських військ невідомі, хоча в середу вранці Маріупольська міськрада заявила, що один із вибухів знищив російський склад боєприпасів у центральному районі поблизу аеропорту.

В українському Генштабі сказали лише, що авіація України завдала вісім ударів по пунктах тимчасового базування російських військ і два удари – по позиціях зенітно-ракетних комплексів РФ. Подробиць не було. 

Замість висновку

Україна давно просить країни Заходу про зброю більшої дальності, щоб атакувати скупчення військ Росії, лінії постачання, командні центри та склади боєприпасів.

"Хоча українські офіційні особи висловили впевненість, що така зброя незабаром надійде, військові аналітики кажуть, що, ймовірно, її використовуватимуть на полі бою, перш ніж оголосять про її передачу, щоб застати російські сили зненацька".

Раніше

Про ситуацію на фронті та можливий розвиток подій розповів начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов. Читати подробиці можна тут.

Читайте також:
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти
У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня
Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ Росія на початку літа може піти в наступ, – ЗМІ