USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Зараз 70-та хвилина "матчу", вирішальні бої будуть навесні. Головне з інтерв'ю Кирила Буданова для Forbes

Коротко переказуємо найважливіше та найцікавіше
Кирило Буданов
Кирило Буданов
Джерело: Telegram СБУ

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов дав інтерв'ю виданню Forbes Ukraine. І ось про що він говорив. 

Про наступ Росії

"Великий наступ Росії, який вони мають на меті, вже триває. Але він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ".

За словами Буданова, стратегічна мета росіян – до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Щодо мобілізації у Росії

"Під час першої відкритої хвилі мобілізації вони набрали трохи більше ніж 316 000. Тут питання: якщо в Росії все добре і вони призвали ще 316 000, то для чого продовжувати мобілізацію? Значить, не все добре". 

Буданов зазначив, що понад 90% з мобілізованих росіян одразу відправили на фронт. Без навчання. 

Про Бахмут

"З військового погляду, утримання Бахмута дає нам стримання росіян у тому районі та завдання їм катастрофічних втрат... Ми їх виснажуємо й обороняємо свою територію, яка в жодному разі не може оцінюватись у контексті: доцільно чи недоцільно залишити"

Про озброєння та нову тактику росіян

"Уже два місяці російські угруповання, які діють у нас, живуть у режимі максимальної економії боєприпасів. Більш-менш нормально боєприпаси зараз застосовуються виключно в Бахмуті та на Лиманському напрямку". 

"У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу "Калібр". Це ті, які з моря пускають. Близько 15, інколи до 20 доходить, ракет типу Х-101. Ось чому в кожному залпі кількість ракет зменшується. Інтенсивність обстрілів падає". 

"Перехід до іншої тактики всі бачать у Бахмуті. Вугледар був яскравим прикладом цього. У Бахмуті взагалі хвиля за хвилею просто йде піхота. Їх артилерія тільки підтримує, бронетехніки взагалі одиниці. У Вугледарі відбувалось застосування бронетехніки, але вона була знищена в перші години, й так само все перейшло в стрілецькі бої". 

Про пожежі та вибухи в Росії 

"Багато з цього не випадковість. Постійно щось горить. Сигналізаційна апаратура на залізних дорогах, вона горить щодня кілька разів, на різних магістралях постійно на дві-три години, інколи на п'ять-шість годин, призупиняється на всій ділянці рух. Зрозуміло, що воно не просто так горить".

Хто допомагає? Не тільки українці. "Я б сказав, гроші творять чудеса", – уточнив Буданов. 

Про вирішальні бої

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України вважає, що вони будуть з середини і до кінця весни. Якщо казати футбольною термінологією, зараз йде 70-та хвилина матчу, рахунок 1:1.

Про дві найбільші поразки України

"Перша найбільша поразка – тимчасова поразка України в районі Сєвєродонецька. Друга – перший період війни, коли була проламана лінія в районі Волновахи. І третя – це буде загальна відповідь, це те, що ми допустили у 2014 році тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим".

Про три найбільші перемоги України

Відкидання ворога з Київського напрямку, це дії на Харківському напрямку та повернення контролю над Херсоном. 

 

 

Читайте також:
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ
Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області Знущалися через сексуальну орієнтацію: Активісти розповіли, як росіяни катували представників ЛГБТК у Херсонській області
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти