USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ЗСУ використовують одноразові австралійські дрони з картону. Це як?

Щомісяця для Збройних сил України доставляється близько 100 одиниць дронів
Австралійські дрони
Джерело: Sypaq

Армія України застосовує наддешеві одноразові вантажні дрони австралійської компанії SYPAQ для забезпечення логістичних завдань у важкодоступних місцях. Про це пише видання The Australian.

За словами головного інженера компанії Росса Осборна, їм вдалося доставити велику кількість безпілотників Precision Payload Delivery System (PPDS) безпосередньо на місце бойових дій.

Дрони поставляють у вигляді заготовок із пласких листів картону, із яких можна легко зібрати літальний апарат.

"Низький профіль є ключовою особливістю, ми можемо скласти їх на піддон. Ми також розробили модульну авіоніку та комплекти силових установок, які, сподіваємося, можна буде використати повторно", – сказав він.

Скільки доставили?

SYPAQ заявляє, що ЗСУ отримали вже понад 60 поставок від цієї компанії. Щомісяця доставляється близько 100 одиниць австралійських картонних дронів.

Завдання безпілотників

Основне завдання – доставка боєприпасів, їжі та медикаментів безпосередньо на передову. Але також можливі розвідувальні польоти та скидання вибухових пристроїв.

Дрони виготовлені з розрахунку на роботу в складних умовах. Зокрема, міцний картон був просочений воском, щоб запобігти руйнуванню фюзеляжу та подальшому падінню дронів у вологих погодних умовах.

В залежності від моделі дрон може підняти до 3 кг або 5 кг. Літак здатен нести вантаж протягом однієї-трьох годин в залежності від навантаження на дальність у 40–120 км.

Раніше

Стало відомо, що Україна планує спрямувати 31,6 млрд гривень на закупівлю дронів для Збройних сил. Для ЗСУ хочуть закупити переважно безпілотники українського виробництва.

Читайте також:
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт