USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

ЗСУ вдалося витіснити окупантів із мікрорайону Канал у Часовому Яру: Яка там обстановка загалом

Ворог своєю чергою продовжує інтенсивно обстрілювати місто
Часів Яр
Часів Яр
Джерело: скріншот

Українські захисники витіснили російських окупантів із мікрорайону Канал у Часовому Яру Донецької області. Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі "Інтерфакс-Україна"".

Зазначимо, що вчора про відновлення контролю над мікрорайоном Канал українською армією писав німецький Bild.

"Українська армія відбила кілька вулиць у мікрорайоні Канал у Часовому Яру", – повідомляє експерт видання Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Джерело: Bild

За його словами, російські війська також безуспішно контратакують селище Калинівка на північ від мікрорайону Канал. Раніше вони захопили його і підійшли до каналу Сіверський Донець – Донбас, але потім були відкинуті.

Варто зауважити, що аналітики з DeepState вказують територію мікрорайону Канал як окуповану зону. Тобто, за їхніми даними, там перебували війська РФ.

Джерело: deepstatemap

Ситуація в Часовому Яру

Як зазначив Волошин, росіяни не відмовляються від намірів прорватися в районі Часового Яру.

"Українські захисники надійно тримають оборону на цій ділянці і дають гідну відсіч російському агресору", – сказав він.

Окупанти своєю чергою інтенсивно обстрілюють місто, зокрема з важких вогнеметних систем "Солнцепек". Відео ударів по Часовому Яру опублікувала 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила.

Як відомо, ворог уже кілька місяців намагається захопити Часів Яр. Як раніше заявляв Волошин, план окупантів полягає в тому, щоб оточити місто, обійшовши його по флангах через інші населені пункти.

Експерти ISW вважають, що захоплення цього населеного пункту дозволить окупантам розпочати подальші наступальні операції проти міст, які формують значний оборонний пояс України в Донецькій області.

Росіяни, які зараз перебувають на східних околицях міста, активізували зусилля із захоплення Часового Яру з березня 2024 року.

Читайте також:
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога
Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу