USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський зідзвонився з Трампом: Сторони домовились про особисту зустріч

Глава української держави засудив замах на життя Трампа
Трамп і Зеленський
Дональд Трамп та Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із 45-м президентом США Дональдом Трампом і привітав його із висуванням кандидатом від Республіканської партії на президентських виборах, що відбудуться в листопаді цього року. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава української держави побажав Трампу безпеки та засудив спробу замаху на його життя. А також подякував за важливу допомогу Україні з боку США й відзначив вирішальну роль двопартійної та двопалатної підтримки в Конгресі США для захисту нашої держави від російського вторгнення.

"Володимир Зеленський та Дональд Трамп домовилися під час особистої зустрічі обговорити кроки, які можуть якнайшвидше відновити справедливий мир для України", – зазначили в ОП.

Що Зеленський раніше казав про Трампа?

Глава держави заявив, що готовий працювати з будь-ким, хто перебуває при владі в США. А робота з Дональдом Трампом у разі його переобрання президентом США буде "важкою роботою, але ми працьовиті".

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

15 липня офіційно стало відомо, що колишній президент США Дональд Трамп отримав достатню кількість голосів, щоб стати знову кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Він вже навіть визначився з "другим номером" – людиною, яка у разі його перемоги стане віце-президентом США. Ним став 39-річний сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс, якого важко назвати прихильником України. Він виступає проти військової та фінансової допомоги, причому досить послідовно.

Венс офіційно прийняв номінацію на посаду віце-президента США під час виступу на Національному з’їзді Республіканської партії та заявив, що добиватиметься від усіх союзників робити відповідні внески на безпеку.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, - Зеленський
Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США