USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Повалій, Лорак, Кіркорова та Баскова позбавлять звання народних артистів: Деталі

Закон може буди ухвалений досить швидко
Кіркоров Басков
Джерело: відкриті джерела

Міністерство культури України майже через рік після початку війни розробило законопроєкт щодо механізму позбавлення звань чи орденів. На ухвалення документа у Верховній Раді потрібен ще деякий час.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко "Укрінформу".

"Наразі законодавчого механізму позбавлення звань чи орденів не існує, лише є можливість нагороджувати", – розповів чиновник.

За його словами, міністерство розробило проєкт закону про подолання наслідків русифікації, який містить норми, що дозволять державі позбавляти підсанкційних осіб звань чи орденів.

В той же час є певна процедура проходження реєстрації цього законопроєкту. Зараз він знаходиться на підтвердженні в різних міністерствах, потім його винесуть на ухвалення уряду, після цього спрямують до парламенту.

Однак закон може буди ухвалений досить швидко, оскільки "з боку колег-депутатів є повне розуміння та підтримка ініціативи".

"Я думаю, що такого роду закони – це питання тижнів", – додав міністр.

Що було раніше

Президент Володимир Зеленський указом №4/2023 "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" ввів санкції проти 119 осіб.

Вони передбачають блокування активів, заборону на виведення капіталів за межі країни, заборону на участь у приватизації, позбавлення державних нагород України та багато іншого.

До санкційного списку потрапили багато українських та особливо російських діячів культури, таких як Жанна Бадоєва, Федір Добронравов, Анатолій Тимощук, Баста (Василь Вакуленко), Ірина Аллєгрова, Дмитро Білан, Михайло Галустян, Лариса Доліна, Філіп Кіркоров, Сергій Лазарєв, Михайло Шуфутинський, Микита Міхалков, Лоліта Мілявська, Леонід Якубович, Євген Петросян, Олександр Буйнов, Ганна Нетребко, Володимир Пресняков, Маргарита Симоньян, Любов Успенська, Дмитро Харатьян, Сергій Жигунов та інші.

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану