USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Збитків на понад 73 млн гривень: Прокуратура розслідує реконструкцію Поштової площі у Києві

В рамках реконструкції транспортної розв’язки на площі побудували ТЦ та п’ять ресторанів
Поштова площа
Джерело: відкриті джерела

Подільська окружна прокуратура повідомила про підозру ексдиректору КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" у службовій недбалості при реконструкції Поштової площі, яка спричинила збитки на 73,6 мільйона гривень. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, розпорядженнями КМДА прийнято рішення про проведення реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі.

Замовником проєктування та виконавцем робіт було визначено КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", яке уклало з приватною фірмою договір генпідряду на виконання цих робіт. 

Однак фактично в рамках реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі будували торговельний центр та п’ять ресторанів.

В чому порушення

Це будівництво здійснювалося з порушенням вимог земельного законодавства та інших нормативних документів з питань землеустрою і землекористування, а також без відведення земельних ділянок.

Підозрюваний, будучи директором комунального підприємства, не забезпечив контроль за дотриманням вимог земельного законодавства та договору підряду. Це створило передумови для безпідставного заволодіння генпідрядником земельними ділянками.

Новини за темою: Заступнику директора "Київавтодору" повідомили про підозру в службовій недбалості зі збитками у майже 2 млн грн

За даними експертизи, територіальній громаді міста Києва завдано збитків на понад 73,6 млн гривень. Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Підозри київським посадовцям 

Раніше у Нацполіції вручили директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку підозру у неналежному виконанні службових обов'язків. Йдеться про питання фонду захисних споруд Києва і розслідування випадку загибелі людей біля укриття в Деснянському районі.

Згодом Ткачук отримав другу підозру за розтрату 1,8 мільйона бюджетних коштів. 

Пізніше підозру в розтраті близько 1 мільйона гривень отримав директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко. 

Екскерівника "Київміськсвітло" запідозрили у службовій недбалості під час капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"