USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Засоби ППО, РЕБ та артснаряди: В Міноборони розповіли про першочергові потреби у зброї для ЗСУ

Зокрема, у пріоритеті сучасні засоби ППО, які здатні збивати балістичні ракети ворога
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Першочергово Сили оборони України потребують засобів протиповітряної оборони та ракет для цих установок. Крім того, українським бійцям потрібні артилерійські снаряди та засоби РЕБ. Про це розповів перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

За його словами, наразі Росія зберігає свою перевагу в повітрі. Тож, є потреба у засобах, які забезпечать боротьбу із повітряними цілями противника. Гаврилюк уточнив, йдеться не тільки про захист міст та критичної інфраструктури, але й про безпеку військових на фронті.

"Наші підрозділи сьогодні страждають від великої кількості застосування керованих авіаційних бомб авіацією противника. В середньому вдень 100–120 керованих авіабомб скидаються на голови наших захисників. Це складає в місяць понад три-чотири тисячі в цілому. Вагова категорія цих керованих авіаційних бомб – від 250 кілограмів та більше. В основному застосовується 250- та 500-кілограмові авіаційні бомби", – розповів Гаврилюк.

При цьому зазначив, що пріоритетом залишаються сучасні засоби протиповітряної оборони, які здатні збивати балістичні ракети ворога.

"Також велике значення для нас має забезпечення артилерійськими боєприпасами, тому що перевага застосування артилерійських боєприпасів противника залишається у середньому один до п'яти на їхню користь. І також це засоби радіоелектронної боротьби, щоб ми могли надійно прикривати об'єкти критичної інфраструктури і підрозділи на полі бою", – наголосив Гаврилюк.

Додамо

Раніше цього місяця президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури нині потрібно мінімум сім систем ППО.  

Що стосується літаків, то глава держави зауважив, щоб РФ не мала переваги в повітрі, то повітряний флот України повинен нараховувати 120–130 літаків із сучасною авіонікою.

Читайте також:
Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля