USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Закупили неякісну військову форму для добровольчого формування: На Київщині судитимуть голову ОТГ

Місцевому бюджету було завдано збитків майже на 2,5 млн гривень
ЗСУ форма
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Київській області судитимуть голову ОТГ за фактом зловживання службовим становищем. Чиновника підозрюють в закупівлі неякісної військової форми для добровольчого формування, повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки.

Слідство встановило, що наприкінці 2022 року ОТГ закупила декілька сотень комплектів зимової військової форми для добровольчого формування територіальної громади на Київщині. Надалі детективи з'ясували, що поставлені підприємством куртки, штани, кофти і шапки неякісні та не відповідають умовам договору й тендерній документації.

"Голова ОТГ, знаючи про це та діючи умисно з метою одержання неправомірної вигоди, прийняв одяг, підписав видаткові накладні та незаконно перерахував з місцевого бюджету майже 2,5 млн гривень. Висновки експертів також підтвердили, що поставлена військова форма не відповідала встановленим стандартам та не могла використовуватися за призначенням", – розповіли у відомстві.

Таким чином місцевому бюджету було завдано збитків майже на 2,5 млн гривень.

Наразі місцевому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), а обвинувальний акт скеровано до суду. Також накладено арешт на майно підозрюваного у сумі майже 5 млн гривень.

Додамо

На початку листопада Слідчі та військові контррозвідники Служби безпеки зібрали докази злочинної діяльності ексзаступника міністра оборони України, який обіймав цю посаду із 2021-го по 2023 рік. Він підозрюється у розтраті державних коштів майже на 1 млрд гривень, оскільки, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням