USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Євросоюз планує офіційно заборонити постачання нафти з Росії до Польщі та Німеччини

Для цього необхідна згода усіх країн – членів ЄС
нафта
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запропонував офіційно припинити транспортування російської нафти до Німеччини та Польщі. Про це пише Bloomberg.

ЄС влітку минулого року, як виняток, дозволив цим двом країнам отримувати нафту через північну ділянку нафтопроводу "Дружба". В середньому у 2022 році Німеччина та Польща на день імпортували близько 480 тисяч барелів на день через "Дружбу".

Однак станом на сьогодні обидві країни припинили отримувати сиру нафту з цього нафтопроводу, виконавши попередні обіцянки скоротити обсяг.

Саме тому Євросоюз пропонує офіційно закріпити цей крок. 

Видання зазначає, що це може стати частиною 11-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії. Однак для внесення відповідних змін необхідна підтримка всіх держав – членів ЄС. Тому переговори тривають.

Хто продовжуватиме отримувати нафту з "Дружби"

Угорщина, Словаччина і Чеська Республіка продовжуватимуть отримувати нафту південною гілкою нафтопроводу. Минулого року вони отримували через південну ділянку нафтопроводу в середньому по 290 тисяч барелів на день.

Нагадаємо, ми писали, що КМУ розширив заборону на нафтопродукти, щоб російське паливо не потрапляло на український ринок.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії