USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

ЄСПЛ розглядає близько восьми тисяч справ проти України

За кількістю скарг країна перебуває у п'ятірці лідерів
ЄСПЛ
Джерело: відкриті джерела

На розгляді в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) перебуває понад вісім тисяч скарг проти української держави. За кількістю заяв країна перебуває в першій п'ятірці. Про це повідомив суддя ЄСПЛ від України Микола Гнатовський в інтерв'ю "Укрінформу".

За словами судді, скарги українських громадян типові, а проблеми, яких вони стосуються, не розв'язуються протягом десятиліть. Великою системною проблемою він назвав умови тримання під вартою. Гнатовський зазначив, що кількість заяв на цю тему збільшується.

Також він розповів, що є проблеми з тривалістю тримання під вартою та обґрунтуванням такого рішення. Крім того, Європейський суд з прав людини розглядає справи, пов'язані безпосередньо з війною.

"Їх від початку широкомасштабного вторгнення не така велика кількість, як можна було прогнозувати, але вони вже становлять суттєву кількість. Маю також згадати, що досі розглядаються деякі заяви, пов'язані з етапом збройного конфлікту, який в Україні мав назву "Антитерористична операція", наприклад, коли люди скаржилися на зруйновану власність і вимагали компенсації", – каже Гнатовський.

Він наголосив, що заяви до ЄСПЛ свідчать про системні проблеми України в пенітенціарній, правоохоронній, судовій системах та із загальним функціонуванням правової системи. Гнатовський додав, що виконання рішень Європейського суду з прав людини контролює підпорядкований Комітету міністрів Ради Європи відповідний департамент, який перебуває у структурі секретаріату організації.

Нагадаємо, минулого року Європейський суд з прав людини визнав порушення Україною прав одностатевих пар. Суд встановив, зокрема, що до заявників ставилися інакше, ніж до різностатевих пар, через відсутність будь-якого юридичного визнання та захисту для них.

Також ми писали, що Європейський суд з прав людини відмовив у задоволенні позовних вимог у повному обсязі у справі "Росія проти України".
Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України