USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Шебекіно на Бєлгородщині спалахнув п'ятиповерховий будинок, де, ймовірно, були російські військові. Як пояснюють це добровольці РФ

Розповідаємо ситуацію
бійці РДК
Скріншот з відео
Джерело: відкриті джерела

У Шебекіно Бєлгородської області спалахнув п'ятиповерховий будинок, де, ймовірно, були російські військові. За даними росЗМІ, втрати поки не відомі, а влада наразі офіційно не коментувала ситуацію.

Річ у тому, що після ранкових обстрілів російські правоохоронці оголосили план "Фортеця", про це стало відомо з офіційних каналів Російського добровольчого корпусу РДК та легіону "Свобода Росії" (ЛСР).

"Доблесні" захисники путінської зграї, слідуючи протоколу, зібралися в будівлі управління. Ми дали їм зібратися та "накрили" пакетами "Градів". Результат вже відомий, навіть у Z-ЗМІ", – розповіли російські добровольці.

Напередодні ж цього дня бійці РДК та ЛСР, які воюють проти РФ, заявили про проникнення до Бєлгородської області та бої з окупантами. Відповідне відео опублікували на каналі підрозділу.

За словами командира РДК Дениса Нікітіна, його бійці знову ведуть бої на території Росії.

"Зовсім скоро покажуться околиці Шебекіна. На жаль, ми не можемо забезпечити евакуацію мирних жителів із прикордонних районів, тому що армія РФ обстрілює ці райони та ускладнює цей процес. Залишайтеся вдома, ми не воюємо з мирними жителями", – сказав командир.

Бійці легіону "Свобода Росії" також заявили про новий рейд на територію РФ, обіцяючи "принести мир та свободу".

"Грайворон – це лише початок. Ми йдемо звільняти всю Росію – від Бєлгорода до Владивостока", – зауважили російські добровольці.

Водночас російська влада повідомляє про "масовані обстріли", які тривали всю ніч, та бої. Проте запевняє, що "прориву військових немає".

Губернатор Бєлгорода Гладков нагадує про евакуацію дітей з міста і каже, що "потрібно чекати на закінчення "прильотів", вибухів, ризиків бути пораненим або загиблим від снарядів".

Раніше

Вранці 22 травня Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" заявили про перетин кордону з РФ: увійшли до Бєлгородської області. У ГУР пояснили, що на території РФ російські бійці діють автономно. За даними джерела у розвідці, і РДК, і легіон курує ГУР.

Новини за темою: Для української розвідки під час операції в Бєлгородській області зібрали цінну інформацію, – ГУР

Пізніше у ГУР повідомили, що у Бєлгородській області розпочалася евакуація на ядерному об'єкті "Бєлгород-22", ввели "режим контртерористичної операції", а наступного дня, 23 травня, його скасували.

У легіоні стверджують, що під час операції "були розгромлені" сили ФСБ, а також "знищена мотострілецька рота" ЗС РФ. Також там заперечують заяви Росії про великі втрати, яких нібито зазнало формування, а у ЛСР кажуть, що операція "не була скоординована" з владою України.

Раніше ми писали, що добровольці легіону "Свобода Росії", який бореться проти путінського режиму, вербують росіян для наступу на Москву.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових