USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Вибори у Венесуелі: Америка визнала переможцем опонента Мадуро

У США не визнають перемогу Мадуро
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен
Джерело: відкриті джерела

Едмундо Гонсалеса Сполучені Штати Америки назвали переможцем на нещодавніх спірних виборах президента у Венесуелі. Саме він був головним опонентом нинішнього глави держави Ніколаса Мадури. Про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена.

"На жаль, обробка цих голосувань і оголошення результатів контрольованою Мадуро Національною виборчою радою (CNE) були глибоко помилковими, що призвело до оголошених результатів, які не відображають волю народу Венесуели", – йдеться в заяві Блінкена.

Держсекретар Сполучених Штатів заявив, що оголошення результатів "прийшло без жодних підтверджуючих доказів". Він додав, що досі не були опубліковані офіційні дані щодо підрахунку голосів, "попри неодноразові заклики венесуельців і міжнародної спільноти зробити це".

За словами Блінкена, демократична опозиція опублікувала понад 80% підсумків голосування, отриманих безпосередньо з виборчих дільниць по всій Венесуелі.

"Ці таблиці підрахунку свідчать про те, що Едмундо Гонсалес Уррутіа отримав найбільше голосів на цих виборах із нездоланною перевагою. Незалежні спостерігачі підтвердили ці факти, і цей результат також був підтверджений екзитполами в день виборів і швидкими підрахунками", – розповів американський чиновник.

Водночас американці уже провели "широкі консультації з партнерами та союзниками по всьому світу, і хоча країни використовували різні підходи у відповідь, жодна не дійшла висновку, що Ніколас Мадуро отримав найбільше голосів на цих виборах".

"Враховуючи переконливі докази, для Сполучених Штатів і, що найважливіше – для венесуельського народу, стає очевидним, що Едмундо Гонсалес Уррутіа набрав найбільшу кількість голосів на президентських виборах у Венесуелі 28 липня", – заявив Блінкен

Нагадаємо, у Венесуелі тисячі людей вийшли на протести після оголошеної перемоги Ніколаса Мадуро на президентських виборах. Протестувальники незгодні з результатами голосування і стверджують, що вони спірні, а Мадуро хоче вкрасти перемогу. 

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звернувся до Вищого суду країни з проханням провести аудит президентських виборів після того як лідери опозиції оскаржили його заяву про перемогу. Кілька днів тому виборча комісія Венесуели, попри звинувачення опозиції у порушеннях під час виборів, оголосила Ніколаса Мадуро переможцем на президентських виборах.

Теги: вибори
Читайте також:
Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"
Мадуро оголосили переможцем на виборах у Венесуелі Мадуро оголосили переможцем на виборах у Венесуелі
Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті? Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?