USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Мадуро оголосили переможцем на виборах у Венесуелі

Попри заяви про порушення виборчого процесу, виборча комісія заявила про перемогу Ніколаса Мадуро на президентських виборах у країні
Ніколас Мадуро
Ніколас Мадуро
Джерело: відкриті джерела

Виборча комісія Венесуели, попри звинувачення опозиції у порушеннях під час виборів, оголосила Ніколаса Мадуро переможцем на президентських виборах. Про це пише CNN.

Комісія заявила, що порахувала 80% голосів, в результаті чого Мадуро набрав більше ніж 51%, а його опонент Едмундо Гонсалес Уррутіа – понад 44% голосів.

Тепер Мадуро ще шість років керуватиме Венесуелою і це вже його третій термін на посаді президента. Він продовжує правління чавізму, який розпочався у 1999 році, коли країною керував Уго Чавес. Після смерті Чавеса у 2013 році Мадуро перебуває при владі у Венесуелі.

За даними CNN, у столиці Каракасі прихильники опозиції плакали і обіймалися після оголошення результатів виборів. Багато з них заявили, що в разі перемоги Мадуро вони покинуть країну. Скаржилися на жорстокі репресії та економічний колапс під час його правління.

Раніше

У неділю ввечері лідери опозиції заявили про порушення на виборах. Переймалися, що опозиція не побачить чесної боротьби, оскільки уряд Мадуро контролює всі державні установи Венесуели і був звинувачений у фальсифікації попередніх виборів, хоча він це заперечував.

Санкції проти Венесуели

Ще у 2019 році у відповідь на результати президентських виборів, які США та інші країни вважають фальсифікованими, Штати ввели санкції проти Венесуели. Вони були спрямовані на тиск на уряд президента Ніколаса Мадуро та його прихильників, а також підтримку опозиції.

Тоді ж США ввели обмеження щодо нафтогазової компанії Венесуели PDVSA, що включають заборону на експорт сирої нафти та нафтопродуктів, і заморозили її активи на суму близько 7 млрд доларів.

Теги: вибори
Читайте також:
Вибори у Венесуелі: Америка визнала переможцем опонента Мадуро Вибори у Венесуелі: Америка визнала переможцем опонента Мадуро
Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування Новообраний президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"
Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту Роберту Мецолу переобрали президенткою Європейського парламенту
Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті? Оголошено офіційні результати виборів у Франції: Як розподілилися місця в парламенті?