USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Втік за кордон і закликає чоловіків ховатися від призову: СБУ повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку

У серпні 2023 року Олешко виїхав за кордон на підставі підробленої довідки ВЛК
Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка
Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка
Джерело: СБУ

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку, який незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ. Про це поінформували на офіційному сайті Служби безпеки.

"Встановлено, що Олешко після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК у серпні 2023 року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії", – йдеться у повідомленні.

Перебуваючи за кордоном, він систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії, додали у відомстві.

Наразі Олешку заочно повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань);
  • ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа).

Тепер блогеру загрожує до восьми років тюрми.

До речі, ми писали, що Служба безпеки викрила нові злочини прокремлівського блогера-мільйонника Юрія Подоляки, який переховується від правосуддя на території Росії.

Раніше співробітники СБУ задокументували його участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій проти України на замовлення російських спецслужб.

Згодом встановили і факти причетності Подоляки до коригування ракетних ударів агресора по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали