USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Втік до Росії та закликає до захоплення Києва і Харкова: Продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру

В Росії Бардаш розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів
Продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру
Продюсеру Юрію Бардашу повідомили про підозру
Джерело: СБУ

Продюсеру Юрію Бардашу, який втік до Росії та закликає до захоплення Києва і Харкова, повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Служба безпеки України.

В СБУ розповіли, що на початку повномасштабного вторгнення Бардаш втік до Росії, де розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів.

"Для цього Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного Телеграм-каналу із загальною аудиторією майже 50 тис. користувачів", – розповіли в Службі безпеки.

Серед іншого – фігурант закликає до захоплення Києва та Харкова.

"Також Бардаш регулярно повторює тези російської пропаганди в ефірах рупорів Кремля на відеохостингу YouTube. Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора", – додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За цими статтями фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Оскільки Бардаш переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Що відомо про Бардаша?

Юрій Бардаш – продюсер, хореограф і співак родом з Алчевська, що на Луганщині.

Раніше він був продюсером таких музичних проєктів, як Quest Pistols, Quest Pistols Show, "Грибы", "Нервы", Wellboy, Луна та інші.

У січні цього року Бардаш отримав громадянство Росії.

Раніше ми повідомляли, що СБУ оголосила підозру російській співачці Юлії Чичеріній, яка підтримала збройну агресію РФ. За даними слідства, напередодні 2023 року вона опублікувала на власному YouTube-каналі відеозвернення, де закликала військових Сил оборони здаватися у рашистський полон. Крім того, у своєму виступі Чичеріна погрожувала українським захисникам ув’язненням до російських концтаборів у Сибіру.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Приватизація нафтопроводу Приватизація нафтопроводу "Самара-Західний напрямок": Медведчуку та його спільникам повідомили про підозру
СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації СБУ затримала Жана Новосельцева, який виступав проти мобілізації
На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів На Одещині голова селищної ради організував розкрадання 2,4 млн грн, призначених на ліквідацію російських обстрілів