USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ворог атакував Україну ракетами та дронами: Є руйнування критичної інфраструктури та енергооб’єкта

В Одесі та прилеглих районах застосували аварійні відключення електроенергії
ракета
Джерело: відкриті джерела

Цієї ночі російські окупанти атакували Україну дронами та ракетами. Нашим оборонцям неба вдалося знищити 18 ворожих повітряних цілей, однак у кількох областях є руйнування. В Одесі та прилеглих районах були застосовані аварійні відключення електроенергії.

Україну атакували ракетами і дронами

Як повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, у ніч на 31 березня окупанти атакували Україну 14 крилатими ракетами, 11 ударними дронами, а також балістичною ракетою "Іскандер-М" та керованою авіаційною ракетою Х-59.

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

"В результаті протиповітряного бою знищено 18 повітряних цілей: 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 ударних БпЛА Shahed-136/131, – йдеться у дописі.

Наслідки ворожої атаки

За даними Сил оборони півдня, під прицілом ворога знов була енергетична інфраструктура Одещини та агропромислові потужності Херсонщини.

Через падіння уламків збитого дрона на Одещині сталася пожежа на одному з енергооб’єктів. Внаслідок цього відбулось знеструмлення кількох населених пунктів.

По Херсонщині паралельно під час дронової атаки росіяни застосували й балістику, і керовану авіаційну ракету.

"Поцілили по законсервованому агропідприємству. Люди не постраждали", – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Львівській ОВА, ворог атакував крилатими ракетами той самий обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня.

"Зруйнована адмінбудівля. Була пожежа. Вогнеборці оперативно загасили її. Унаслідок атаки загинув один чоловік", – уточнив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Зараз рятувальники розбирають завали. Під ними ще можуть бути люди.

Ситуація зі світлом

В "Укренерго" розповіли, що ціллю окупантів були високовольтні підстанції "Укренерго" в Південному регіоні.

Через пошкодження обладнання енергетики застосували аварійні відключення в Одесі та прилеглих районах. 

"При зростанні споживання їх обсяг може збільшуватись", – наголосили в компанії. 

Продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині та в Кривому Розі.

"Вночі графіки відключень не застосовувались. Але через  зростання споживання, а відповідно, й навантаження на енергосистему вдень, а особливо у години вечірнього максимуму, можливі відключення", – додали в "Укренерго".

Раніше ми повідомляли, що Зміївська ТЕС "Центренерго" у Харківській області повністю зруйнована атаками РФ. Жоден енергоблок не працює.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат