USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вілкул про атаку на Кривий Ріг: Під'їзд багатоповерхівки, в яку влучила ракета, відновити неможливо. Він буде знесений

Люди отримають компенсації за зруйноване житло
Зруйнований будинок у Кривому Розі внаслідок ракетної атаки Росії 31 липня
Зруйнований будинок у Кривому Розі внаслідок ракетної атаки Росії 31 липня
Джерело: МВС

Під'їзд багатоповерхівки у Кривому Розі, в яку 31 липня влучила російська ракета, відбудувати неможливо і він буде знесений. Про це в ефірі UWN розповів голова ради оборони міста Олександр Вілкул.

Він підтвердив, що внаслідок ракетної атаки окупантів загинуло 6 людей, у тому числі десятирічна дитина. 75 людей постраждало.

Станом на вечір у лікарнях міста залишається 22 людини, в тому числі 2 дитини і ще 2 дитини – в тяжкому стані.

Для розселення звернулись лише 5 людей. Інші, які залишилися без даху над головою, розселилися по знайомих і родичах.

Де будуть жити люди, житло яких постраждало

Вілкул розповів, що у місті, на цей момент, є необхідна кількість місць для контактного розселення. Адже у Кривому Розі на цей час перебуває 80 тисяч біженців.

"На зараз можна сказати, що 36 квартир зруйновано, але треба інші під’їзди перевірити і після цього буде прийматися рішення про виплати людям грошової компенсації з міського бюджету. У нас це вже не вперше, ми вже оплачували людям грошову компенсацію за ті квартири, які були зруйновані, і тут буде так також", – додав він.

Голова ради оборони міста зазначив, що зараз мешканці інших під'їздів також розселилися в інших місцях, оскільки у постраждалому будинку відключено газопостачання, водопостачання, енергопостачання.

Тож люди повернуться додому лише після того, як експертиза підтвердить, що будинок придатний для проживання.

Нагадаємо, російські війська 31 липня завдали удару по Кривому Рогу. Ракети влучили в житловий будинок і навчальний заклад.

За даними правоохоронців, унаслідок обстрілу в житловому будинку зруйновано з четвертого по дев'ятий поверх в межах першого під'їзду, у будинку спалахнула пожежа.

Також відбулося влучання в чотириповерхову будівлю навчального закладу, де сталося руйнування з другого по четвертий поверх.

Вночі 13 червня російські ракети влучили у житлову багатоповерхівку в Кривому Розі. Кількість жертв ракетного обстрілу склала 12 людей. Ще 36 отримали травми різної тяжкості.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням