USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати в ЦНАПах: Як це зробити?

Документ можна отримати безоплатно без черг і відвідування ТЦК
Військовий квиток
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Відсьогодні в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) з'явилася можливість отримати військово-обліковий документ із QR-кодом. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Як зазначили у відомстві, отримати військово-обліковий документ із QR-кодом у ЦНАПі можна після уточнення військово-облікових даних. QR-код необхідний, щоб перевіряти дійсність документа.

Там наголосили, що документ можна отримати безоплатно без черг і відвідування територіальних центрів комплектування за умови наявності в Єдиному реєстрі призовників, військовозобов'язаних і резервістів усієї необхідної інформації.

Як отримати військово-обліковий документ із QR-кодом?

Необхідно:

  • прийти до ЦНАПу;
  • надати актуальні дані та підтвердити їх;
  • адміністратор внесе дані в електронну систему;
  • інформація автоматично підтягнеться в "Оберіг";
  • заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.
Новини за темою: Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПів, – Міноборони

Документ роздрукують і віддадуть вам на руки. Також за бажанням можна, щоб адміністратор надіслав документ на електронну пошту у форматі PDF-файлу. Він має таку саму юридичну силу, як і документ в електронній формі.

"Якщо раніше отримували виписку з печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий QR-код. Документ дійсний один рік з моменту формування", – підкреслили у відомстві.

Як повідомили в Міноборони, станом на сьогодні 2,3 млн українців оновили свої дані для ТЦК.

Серед тих, хто оновив дані після 18 травня, 1,1 млн придатних до військової служби – вони можуть бути мобілізовані, заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Ми писали, що Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо електронного військового квитка. Тож відтепер електронний військово-обліковий документ має таку ж юридичну силу, що і паперовий.

Такий документ дійсний лише за наявності QR-коду та не може використовуватися без нього. Е-квиток також можна буде роздрукувати, але він повинен містити QR-код, придатний для зчитування.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом