USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

"Відсутній шоковий фактор": Експерт пояснив, чому РФ вже не буде застосовувати ядерну зброю

Застосування такої зброї зараз вже буде йти врозріз інтересам всіх світових гравців
Ярослав Божко
Джерело: Укрінформ

Російська Федерація вже не буде застосовувати ядерну зброю, тому що зараз її застосування не матиме шокового ефекту та грати ключову роль у війні. Про це в ефірі UWN заявив голова Центру політичних студій "Доктрина" Ярослав Божко.

Експерт вважає, що застосування ядерної зброї Російською Федерацією у цих умовах можливе. 

"Зараз це не буде становити ефект того шокового фактору, який воно могло б мати на початку війни. Коли відбувалася ця перебудова стратегії війни з дуже швидкої – в затяжну, і саме тоді росіяни, мабуть, мали найбільш вигідне для себе психологічне вікно для застосування такої зброї", – зазначив Божко.

На його думку, зараз застосування такої зброї буде йти вже врозріз інтересам всіх світових гравців, і в тому числі антизахідних, таких як Індія і Китай. Про це було сказано з прямих вуст Китаю та Індії неодноразово.

"По-друге, звісно, для Російської Федерації стоїть величезна проблема з тим чи іншим ухваленням рішення про вихід з війни. Вони вже існують в парадигмі, в якій усвідомлюють, що рано чи пізно буде прийнято як факт цю російську кампанію вважати провальною. Просто для них питання – з яким балансом вони вийдуть з неї чи заберуть у них ще і Крим", – зауважив експерт. 

Раніше

Група "Рейтинг" провела опитування, згідно з яким половина мешканців України виступають за ядерне роззброєння Росії як стримування країни-агресора від майбутніх нападів. Більш ніж половина українців підтримують відновлення Україною статусу ядерної держави.

Навіть у разі завдання Росією ядерного удару по Україні 89% українців хочуть продовжувати боротьбу. Такі результати показало опитування, проведене комунікаційним агентством Thekuskt CNC.