USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Вторгнення Ізраїлю в Ліван: Як змінилися ціни на нафту

Станом на 1 жовтня фіксують незначне зростання цін на нафту
нафта

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Ціни на нафту дещо зросли на тлі наземного вторгнення Ізраїлю в Ліван. Деякі джерела стверджують, що причини незначного зростання цін – збільшення попиту.

За даними Reuters, ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у грудні піднялися на 7 центів, або на 0,1%, до 71,77 долара за барель. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) з постачанням у листопаді зросли на 8 центів, або на 0,12%, до 68,25 долара.

Через зниження нових замовлень як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, виробнича активність у Китаї різко скоротилася у вересні, що призвело до зниження впевненості власників заводів майже до рекордних мінімумів. Аналітики зазначають, що низка стимулюючих заходів, ухвалених минулого тижня, ймовірно, дозволить повернути зростання економіки КНР до 5% у 2024 році, попри слабкі дані останніх місяців, але це навряд чи змінить довгострокові перспективи.

Окрім побоювань щодо попиту ОПЕК+ (до складу якого входять країни ОПЕК та їхні союзники, такі як Росія) планує збільшити видобуток на 180 тисяч барелів на добу у грудні. Тим часом напруженість на Близькому Сході залишається на порядку денному, проте побоювання щодо перебоїв у постачанні наразі видаються стриманими, оскільки учасники ринку все ще оцінюють ризики розширення конфлікту в регіоні, зазначив Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Нагадаємо, у ніч на 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну військову операцію на півдні Лівану. Операція під назвою "Північні стріли" спрямована проти сил "Хезболли".

Причинами зростання цін на нафту ще раніше називали побоювання ескалації на Близькому Сході та зниження ставки Федеральною резервною службою США.

Теги: нафта
Читайте також:
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Попри санкції Росія постачає нафту в порти ЄС Попри санкції Росія постачає нафту в порти ЄС
Нафта у світі зростає в ціні Нафта у світі зростає в ціні
Черговий нереалістичний план Трампа. Чому ціна на нафту в 40 доларів за барель не змусить Путіна зупинити війну в Україні Черговий нереалістичний план Трампа. Чому ціна на нафту в 40 доларів за барель не змусить Путіна зупинити війну в Україні