USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

В Україні офіційно перенесли День перемоги над нацизмом на 8 травня

9 травня в Україні відзначатимуть День Європи
День перемоги
Джерело: відкриті джерела

В Україні офіційно перенесли День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на 8 травня. Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, ідеться на сайті Верховної Ради.

Зазначимо, що в Україні 9 травня тепер відзначатимуть День Європи.

Раніше

Верховній Раді запропонували перенести День перемоги на 8 травня, а 9 травня стане Днем Європи. Про таке рішення розповів народний депутат Роман Бабій в прямому ефірі UWN.  

За його словами, європейська традиція відзначати День перемоги 8 травня є історично правильною. Бо саме в цей день представники німецького військового командування підписали акт про капітуляцію.

Новини за темою: Національне військове меморіальне кладовище: Рада ухвалила закон

"Якщо зараз в Україні ми маємо День примирення і перемоги, то слова "примирення" в законопроєкті немає. В законопроєкті це – День пам’яті та перемоги над фашистським режимом під час Другої світової війни. Відповідно, завтрашній день (9 травня, – ред.) ми будемо святкувати як День Європи", – зазначив парламентарій.

День пам'яті та примирення

8 травня Україна разом з Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. За даними істориків, у тій війні загинуло щонайменше 50 млн осіб. З них близько 8–10 мільйонів – українці.

Що символізує собою День пам'яті та примирення? Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення – що країни Європи уклали мир після війни.

Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван