USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вбив 21 військового ЗСУ: Снайпер РФ отримав підозру, йому загрожує довічне ув’язнення

Зловмисником виявився мешканець тимчасово окупованого Донецька, який у 2015 році приєднався до так званої "народної міліції ДНР"
Снайпер РФ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На Донеччині снайпер РФ вбив щонайменше 21 військовослужбовця ЗСУ. За вбивства українців зрадник щомісяця одержував від окупантів "зарплату" в рублях. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

В СБУ розповіли, що українські захисники захопили росіянина в полон наприкінці літа цього року поблизу селища Невельське Покровського району на Донеччині. Затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Донецька, який працював комірником у місцевому автомагазині, а у 2015 році приєднався до так званої "народної міліції ДНР". Там він отримав позивний "Мєсний" та пройшов навчання в російських таборах підготовки бойовиків під керівництвом інструкторів-спецназівців з країни-агресора.

"Після тренувань на полігонах його призначили до складу "окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади", яка підпорядковувалась командуванню 1-го армійського корпусу ЗС РФ. У лавах ворожого підрозділу виконував бойові завдання російських командирів проти сил АТО на сході України", – розповіли у відомстві.

Так кіберфахівці Служби безпеки встановили, що зловмисник входив до складу ворожого підрозділу снайперів, що обстрілював позиції українських військ у районі Донецька. За час ведення бойових дій на передовій фігурант вбив щонайменше 21 військовослужбовця ЗСУ, за що щомісяця одержував від окупантів "зарплату" в рублях.

Вже після початку повномасштабного вторгнення РФ зрадника включили до лав окупаційних угруповань Південного військового округу країни-агресора. Разом з російськими загарбниками він брав безпосередню участь у боєзіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків та Мар’їнки.

У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Пушиліна так званий "орден республіки" за участь у війні проти України.

Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Напередодні Служба безпеки України встановила особу російського загарбника, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час тимчасової окупації Київщини. Ним виявився лейтенант Нурсултан Муссагалеєв – командир розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ (м. Псков). До речі, вище військово-політичне керівництво РФ нагородило Муссагалеєва за вбивство мирних жителів у Бучі зіркою "героя Росії" та медаллю "за бойові відзнаки".

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик - Ф'юрі: За контрактом, Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено