USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні знову закінчується запас ракет для ППО

Тому ворожі ракети та дрони частіше потрапляють у ціль
ППО
Джерело: відкриті джерела

Українська система ППО успішно відбила більшість російських ракетних та безпілотних атак минулої зими, але зараз вона виснажена. Про це пише Washington Post.

Видання зазначає, що взимку енергосистема постраждала менше, адже ППО працювала успішніше. А зараз боєприпасів не вистачає, тому ворожі ракети та дрони частіше потрапляють у ціль.

"Українські офіційні особи кажуть, що їм не вистачає зенітних систем і що боєприпаси до протиповітряної оборони закінчуються – частково через затримки Заходу з поставками зброї", – йдеться у матеріалі.

Більшість влучань пояснюють і тим, що Росія змінила тактику і б’є по теплових та гідроелектростанціях, а їх складніше захистити, ніж мережі електропередачі.

До того ж зазначається, що відключення електроенергії ще триватимуть протягом літа. Однією із причин є те, що енергоблок ДТЕК, який був відремонтований лише кілька тижнів тому, знову постраждав на вихідних.

Нові пакети допомоги

Ситуація найближчим часом, ймовірно, покращиться, адже вже оголошено нові пакети допомоги. Зокрема, США передадуть України ракети для ЗРК HAWK, зенітні ракети Stinger та боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS).

Також Велика Британія за три тижні травня передала Україні 80 ракет для протиповітряної оборони, а ще 20 мають надійти до кінця місяця. До того ж ЗСУ вже отримали британські боєприпаси та бронетехніку.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом