USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

В українських портах застрягли понад 300 іноземних моряків

Подальша доля іноземних моряків залежить від дій і рішень країни-агресора
український моряк
Джерело: Foreignpolicy

З початку російського вторгнення і до нинішнього моменту в українських портах залишається 331 моряк з різних країн світу, які не можуть покинути свої судна та виїхати, про це повідомляє Foreign Policy.

Видання наводить дані, що на момент початку повномасштабної війни в портах України перебувало майже 800 (за деякими джерелами, близько 1000) моряків з таких країн, як Індія, Сирія, Єгипет, Туреччина, Філіппіни та Бангладеш.

Деякі судновласники змогли евакуювати екіпажі, частина іноземних суден змогла покинути Україну в рамках роботи зернової угоди.

Разом з тим, як заявляє Наталі Шоу, директор із працевлаштування Міжнародної палати судноплавства (ICS), не можуть покинути українські морські гавані ще понад три сотні іноземних моряків.

ICS запропонувала дозволити суднам, які опинилися в пастці, залишати порти через зерновий коридор. Однак, як пише американське видання, навряд чи Росія погодиться на таке рішення.

Яка ситуація з вантажообігом портів в Україні зараз

Через масштабне військове вторгнення Росії до України, яке розпочалося у лютому, очікуваний вантажообіг морпортів за підсумками 2022 року скоротиться утричі порівняно з минулим роком – до 50,8 млн тонн.

Очікувана перевалка дунайських портів порівняно з минулим роком зросте в рази, зокрема Ізмаїльського порту – більш ніж удвічі, до 8,6 млн тонн, Ренійського порту – вп’ятеро, до 6,9 млн тонн, порту Усть-Дунайськ – у 12,2 раза до 783 тис. тонн.

Після початку повномасштабного військового вторгнення у лютому Росія заблокувала українські чорноморські порти, внаслідок чого на експорт не надійшли понад 20 млн тонн збіжжя.

На початку травня Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон до відновлення над ними контролю.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці
Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes Україна застосовує найновіші танки у Курській області, – Forbes
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі