USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні зріс попит на вживані автівки, – Укравтопром

У липні український автопарк поповнили 18,8 тис. легківок, що були ввезені з-за кордону
авто кордон розмитнення
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Упродовж липня український автопарк поповнили 18,8 тис. вживаних легкових авто, що були ввезені з-за кордону. Про це пише "Укравтопром".

"Липневе поповнення автопарку країни вживаними авто стало найбільшим за останні 11 місяців", – йдеться у повідомленні.

Минулого місяця український автопарк поповнили 18,8 тис. легківок, що були ввезені з-за кордону. У порівнянні з червнем, реєстрація вживаних автомобілей збільшилися майже на 9%.

Найбільша частка в цьому сегменті авторинку належала бензиновим авто – 44%. Далі йдуть дизельні – 33%, електромобілі – 15%, авто з газобалонним обладнанням – 5% та гібриди – 3%.

У липні Volkswagen Golf став лідером серед ввезених вживаних автомобілів. За 31 день в Україні зареєстрували 1 тис. 616 одиниць цієї моделі.

До топ-10 найпопулярніших моделей місяця увійшли:

  • Renault Megane – 1 тис. 234;
  • Škoda Octavia – 929;
  • Volkswagen Passat – 741;
  • Nissan LEAF – 535;
  • Ford Focus – 400;
  • Volkswagen Touran – 384;
  • Nissan Qashqai – 377;
  • Volkswagen Tiguan – 377;
  • Audi A4 – 369.

Середній вік вживаних автомобілів, що були зареєстровані на українських номерах минулого місяця, становив 10 років.

З початку року 106 тис. вживаних легковиків, ввезених з-за кордону, пройшли свою першу реєстрацію в Україні, що у 3,3 раза більше за кількість нових автомобілів, що були продані за той самий період.

Новини за темою: В Україні більшає аварій, що сталися через провину пішоходів чи дітей

До речі, депутати Верховної Ради пропонують повернути нульове розмитнення авто для учасників бойових дій. Про це сказав народний депутат Павло Бакунець в ефірі телемарафону.

"У Верховній Раді є ініціатива аби для військовослужбовців, котрі мають посвідчення учасника бойових дій було нульове розмитнення в разі ввезення авто з закордону", – зазначив нардеп.

Раніше 

В Україні з квітня до 1 липня 2022 року вже діяв закон №7190П, який на час воєнного стану скасував мита, ПДВ та акциз на розмитнення автомобілів. Наразі "нульове" розмитнення діє винятково на авто, які реєструють на військові частини ЗСУ. Для цього необхідне звернення від військовослужбовців та конкретної частини.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот