USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

В Україні жінок посадять за кермо вантажівок та автобусів – готують програму для навчання

На тлі мобілізації українок навчатимуть керувати великогабаритними вантажівками та автобусами
Жінка за кермом вантажівки, фури
Джерело: відкриті джерела

В Україні планують на національному рівні навчати жінок водінню великогабаритного транспорту через брак фахівців у зв'язку з мобілізацією. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач, пише Forbes.

Міністерство інфраструктури розробляє загальнонаціональну програму навчання жінок водінню великогабаритного транспорту. Це пов'язано із нестачею водіїв комунального транспорту, яка в регіонах сягає щонайменше 30%.

"Це питання найближчих тижнів. Збираємо дані про потребу у водіях/водійках", – сказав Деркач.

Зазначається, що Мінінфраструктури розраховує залучити до кампанії з навчання жінок український бізнес. За словами заступника міністра, деякі компанії самі звертались до уряду з пропозиціями надати необхідне обладнання чи майданчики для навчання.

Нещодавно перша віцепрем’єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців, тобто на "чоловічі", оскільки українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили на тлі мобілізації чоловіків до українського війська.

Ми вже писали, що в Україні підприємства почали залучати жінок на чоловічі посади. Про це свідчать результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України. Зазначається, що після повномасштабного вторгнення стрімко зростає роль жінок в економіці.

Читайте також:
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
В Україні запустять проєкт з електронного рекрутингу В Україні запустять проєкт з електронного рекрутингу
Вилучення майна? У Мін'юсті пояснили, що буде у разі несплати штрафу від ТЦК Вилучення майна? У Мін'юсті пояснили, що буде у разі несплати штрафу від ТЦК